Esittely


Olen 21 vuotias tradenomi opiskelija Kouvolasta. Tämä blogi on toteutettu johtamisen ajankohtaisteema kurssin myötä. Tässä blogissa tarkastellaan johtamistyyppejä ja johtamisen työkaluja oman näkökulmani sekä kokemuksieni kannalta. Blogi kirjoittaminen on minulle vielä melko vierasta, joten olen ensikertalainen näissä hommissa. Bloggaaminen on minusta kyllä mielenkiintoista, koska se on koko ajan yleistymässä ja sillä jopa ansaitaan elantoa.

Vuodatus

Valitsin blogi vaihtoehdoista tämän, koska palvelu vaikutti selkeälle ja helpolta käyttää. Aikaisempaa kokemusta palveluista ei tosiaan ole, joten osittain arpapelilläkin mentiin.


Blogi ja muut somekanavat

Eri viestintäkanavat somessa ovat yleistyneet yrityksen näkökulmasta vuosien aikana. Jos tätä tarkastellaan nimenomaan yrityksen kannalta, niin blogi on niistä todennäköisesti vierain. Luulen että monet yritykset ajattelevat internetpalveluista näin, "koska muutkin ovat siellä, niin ollaan mekin". Olen sitä mieltä internetpalveluiden käytössä, että mikäli leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Tällä tarkoitan sitä että internetpalveluiden käyttäminen vaatii aktiivista päivittämistä, jotta herätetään kiinnostusta ja saadaan seuraajia. Tämä pätee nimenomaan Facebookissa, YouTubessa, Instagramissa ja Twitterissä. Blogit ovat siinä mielessä eri juttu, koska ensinnäkin palvelut, jotka tarjoavat blogikirjoitus mahdollisuutta on monia ja monet niistä ovat vielä usealle vieraita. Minä tiesin nimeltä näistä vaihtoehdoista yhden, bloggerin. Ja toisekseen yleensä blogien sisältö on vähemmän markkinoivaa kuin esimerkiksi yritykset joilla on profiileja Facebookissa tai Instagramissa. Koen että blogin käyttäminen on hyödyllisempi esimerkiksi voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille.

Johtamisviestintä ja Blogi

Blogikirjoitukset ovat yleisesti ottaen omien mielipiteiden ja ajatusten jakamista varten. Blogi ja johtaminen.. Hmm, mielestäni ajatustasolla idea on hyvä mutta en tiedä toteutuksesta. Työpaikoilla on tietysti paljon erilaisia kokouksia ja jaettavia tiedotteita, siinä mielessä blogi voisi toimia ns. kirjallisena raporttina. Viikon päätteeksi esimies voisi esimerkiksi tehdä lyhyen kirjoitelman viikon tapahtumista. Hän voisi blogissaan jakaa mietteitä omista ajatuksistaan ja ideoistaan toimintaa kohtaan, joita työntekijät voisivat sitten kommentoida kommentti osiossa. Tällaisissa asioissa, joita voidaan tuoda koko henkilöstön tietoisuuteen, voisi blogikirjoitus toimia. Julkaisun jakamisesta en ole varma meneekö se automaattisesti kaikkien nähtäväksi vai voiko sitä rajoittaa, ilmeisesti kaikilla palveluilla ei ole rajoittamisen mahdollisuutta. Tässä kohtaa esimiehen pitää olla tarkkana, mitkä tiedot saavat mennä kaikkien tietoisuuteen ja mitkä eivät.      

Blogin hyödyntäminen omassa esimies työssä

Itse esimiehenä luultavasti keskittyisin video- että kirjotuspostauksiin blogissa. Yrittäisin tuoda esille ajatuksia työstä ja parhaani mukaan haluaisin innovoida henkilöstöä kehittämään uusia ideoita sekä ennen kaikkea synnyttämään keskustelua. Haluaisin että työntekijät olisivat aktiivisesti keskustelussa mukana ja toisivat omia ajatuksiaan julki. Siitähän blogikirjoittamisessa on kyse, ajatusten jakamisesta ja keskustelu edistää uusien ideoiden syntymistä. Luulen että esimiehenä olisin blogikirjoituksissa melko avoin, jättäisin sellaisen niin sanotun jämäkän esimiehen roolin töihin ja blogi voisi toimia sellaisena rentona "me hengen" luojana. Blogi palvelua valitessa käyttäisin sellaista palvelua, jossa olisi mahdollisuus rajata lukijat omaan henkilöstöön.